visie achter zen in motion

Lieve mensen,

Wees de ultieme persoon die je kan zijn: fysisch, mentaal en emotioneel ….

Dat zijn de fundamentele gedachten achter zen in motion..

Door regelmatig te bewegen, gezonde voeding en yogafilosofie te integreren in je dagelijkse bestaan leg je volgens mij de fundamenten voor een lang en ‘gelukkig’ leven.

Zen in Motion staat voor een medische ,  veilige en verantwoorde manier van fysiologisch en mentaal jouw grenzen te verleggen, met respect voor het lichaam en eren wat je voelt.

Als bedenker van zen in motion  ben ik al heel mijn leven een gedreven sporter….Vanaf 1994 coach ik passioneel sporters en niet sporters op alle niveau’s…Harde fysieke training en strikte voedingsschema’s waren mij niet vreemd…

en toch voelde ik me niet altijd compleet.. hoe goed ik ook presteerde..ik zocht steeds naar nieuwe uitdagingen..naar de ultieme gezondheid..

Met een redelijk sterk en gezond lichaam en een gezonde dosis verstand, voelde ik me nog onzeker….wat zocht ik nog?

Toen kwam yoga als het perfecte medicijn…de perfecte combinatie van alles waar je lichaam op kan trainen  kracht, cardio, flexibiliteit, vitaliteit, balans…. en vooral de geest!!

But don’t get me wrong… ik weet nu dat het veel gemakkelijker om een handstand te doen in het midden van de kamer dan te leven naar de normen en waarden van een yogi..The road for ultimate freedom can be a bumpy ride..

Ik ben zelfs op dat vlak mss een voorbeeld van een bad yogi;) Ik wil wel zonder zonden leven maar liever niet vandaag…Gelukkig bestaan er volgens mij geen fouten in het leven maar enkel lessen. Een les blijft zichzelf herhalen tot je hem geleerd hebt en je bent nooit uitgeleerd…Dit is geen aangeboren kennis maar iets dat je gaandeweg ontdekt in het groeien als mens….Durf te groeien..

Yoga heeft me tot een beter, completer…ultiemer mens gemaakt…

Graag tot in een mijn lessen..

Namasté

Rafael

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s